Dags att uppdatera kanske?

Tiden bara rusar iväg när man har roligt! Eller om man helt enkelt bara gör något hela tiden!

Jag åkte ju hem till Sverige igen i lördags. Resan hem var lite seg och när jag väl landat på Säve flygplats får jag reda på att David och Elias befinner sig på Landvetter.. Jag hade tur då solen faktiskt sken och det var inte allt för kallt att sitta där på en bänk och vänta på dem. Direkt därifrån åkte vi sedan hem till Anton för att äta kräftor och chilla! Trött som jag (+ de andra två) var blev det en kort men väldigt mysig kväll.

På söndagen var vi inte allt för aktiva, Elias och David spelade tv-spel och jag var mest åskådare.. Senare kom även Fia och Jonas ner och socialiserade sig lite! Jobbet ringde på kvällen och undrade om jag kunde arbeta. De ringde alltså den 29e TROTS att jag sagt att jag skulle komma hem först den 31a vilket från början var planen.

Så nu igår och idag har jag arbetat. Långa pass dessutom. I morgon blir det jobb igen, dock ett kort pass på fem timmar vilket ska bli skönt efter två dagar med nio timmar vardera. :)

Förhoppningsvis behöver jag inte jobba allt för mycket mer den här veckan, ligger ju liksom redan 20 timmar plus gentemot noll som jag egentligen skulle jobbat vid det här laget!

Den femte ska jag på Liseberg med Jonas och Toni ( och ev. kanske någon mer? ). Det kommer nog bli skoj och jag hoppas vädret är med oss. Pallar inte med regn. Verkligen inte!

Nu ska jag bädda ner mig i sängen och se på det senaste avsnittet av True Blood. Sedan blir det till att naaana! Natti natti!


- Jag känner en saknad, som jag inte förstår mig på.

Es ist jetzt vorbei. Fast.

Guten Tag. Die prüfungen sind jetzt vorbei und es kann nicht besser sein.

Haha, i alla fall. Tyska är inte min grej har jag kommit fram till för typ den miljonte gången. Proven är över och det gick inte allt för bra. Det värsta är att läraren sa att han kommer att vara snäll när han rättar proven och ändå kommer jag vara tvungen att göra omprovet om någon månad.. Wooppie! I morgon är det bara det muntliga och sedan är allt över. Helt och fucking hållet! Skönt ska det bli. :)

Om en stund ska jag möta upp en del av klassen på Cheers och där ska vi njuta av All you can eat för 3.5€! Pasta, pasta och mer pasta med olika såser till! Mumsigt värre. Efter det vet jag inte riktigt vad som sker, blir väl till att chilla en massa och säga hejdå till Daniel som åker till Hawaii i morgon för att sedan studera där i ett år. Man är inte alls avundsjuk eller så.. Fast jag hade nog inte klarat det, inte just nu.. Har bara varit borta i en månad men saknar Sverige och vissa personer något stört! Ett år hade varit riktigt jobbigt.

Klockan 09.58 går tåget från Freiburg Hauptbahnhof och jag är hemma i Sverige igen kvart över sex.. Kommer bli en seg resa, men kvällen kommer bli najs med kräftskiva hemma hos Anton med mysiga människor! Gaah! Vill ha lördag nu, nu, NU!

Ska se klart True Blood, sedan bege mig till spårvagnen. Skriver väl något senare kanske, eller inte.. x) Tschüss!

I don't know what you've done to me..

...But I know this much is true:
I wanna do bad things with you.
I wanna do real bad things with you.

Lugnet före stormen.

Go' morgon! Eller kanske go' middag... Beror lite på hur man ser det.

Jag är trött idag och seg. Blev en sen kväll igår men det var sjukt roligt! Dansade mycket och svettades i kapp med de andra inne på Jazzklubben som vi var på. Det stället har nog aldrig hört ordet AC. Men roligt var det och det resulterade i att mina fötter idag är ömma! Måste köpa nya skor asap, sulorna i mina favoriter är lite tunnslita nu om man säger som så!

Ska snart försöka sätta mig och plugga lite.. Har en översättning jag måste bli klar med till i morgon och över 100 ord att lära mig till på onsdag. Jag hatar verkligen tyska ibland. Fast jag har gjort lite framsteg! Jag kan själv höra när jag säger något som är fel nu.. Dock kan jag inte rätta mig själv än.. Men det kommer!

Nä. Blir kanske en bättre förklaring om vad som gjorts denna helg senare. Nu ska jag äta och plugga! Ciao.

Lé bajs?

Hejsan!

Jag mår typ bra idag efter två dagar av hosta och halsont. Fortfarande lite öm i halsen, men det går snart över. Definitivt snart då det ska vara över 30 grader fram till på söndag här nere i Freiburg! Jag är överlycklig och hoppas att vädret håller i sig ännu längre!

Trots att man varit lite halvseg idag artade dagen och kvällen sig väldigt bra och jag har haft sjukt roligt! Efter skolan (som slutade halv ett) begav jag mig till "studenthuset" med Björn och Jacob för att äta. Där bestämde vi oss också för att passa på att njuta av det underbara vädret som givits oss. Efter en snabbvisit hemma för att hämta diverse saker, typ badkläder och handduk, stack jag för att möta de andra. Vi införskaffade lite proviant, typ öl och cider, och stack sedan till en supergullig sjö! Det levde sköldpaddor där som jag blev ganska så fascinerad av. Vi solade och spelade lite volleyboll och var allmänt slappa. Vissa personersom var något svettiga kände att de hade behovet att åka hem och duscha innan vi stack vidare till kina-resturangen som fick stå för dagens middag. Själv stannade jag kvar en stund till vid sjön med Leo och Jacob vilket var värt då vi trampade trampbåt! (Jag åkte i och för sig mest utan att behöva trampa något alls..)

Kina-resturangen var sjukt värd och man kommer vara mätt i flera dagar framöver! Brutalt verkligen. Varje portion är egentligen dubbelt upp vad man orkar.. Men mätta och belåtna som vi var stack vi vidare till Othello som serverar billiga drinkar fram till nio. Jag beställde som vanligt något fruktigt. Den här gången hallon! Super god drink som smakade extra bra efter som Axel bjöd alla som satt runt bordet på en drink. Inte dåligt alltså!

Nu sitter jag hemma i min säng och är ganska så nöjd faktiskt! Mina ben gör ont av någon konstig anledning, inte träningsvärk ont utan typ "OMG jag har ramlat ner från ett stup utan att bryta några ben i benen dock tack och lov!!". Känns alltså som om de borde vara helt blåslagna fastän att de inte är det. Mysko värre. Men det går över. Det ska vara bra väder till söndag. Hoppas du som läser inser vilket emoinlägg jag kommer att skriva om detta inte uppfylls. Vädret alltså. Om jag inte får mina dagar av sol nu som lovats mig kommer jag bli sur. Jättesur.
Ska alldeles strax sova, kanske kolla på lite serier från en sida som Johannes tipsade mig om.. Väldigt bra sida så tack till honom! :D

Det här inlägget blev otroligt mycket längre än vad jag hade för avseende att skriva. Hoppas du inte blir sur nu älskling! :*

Men till jag skriver igen, förhoppningsvis utan att vara emo, take care och njuuut!


Skoldags!

God morgon!
Det regnar ute och jag är lite opepp på att gå till spårvagnen om mindre än 20 min.. Först ska man borsta tänderna och fixa frukost!
Hoppas regnet slutar snart och att det serveras god mat idag! :)

Mr. Nobody.

Hej!

Jag borde egentligen sova, eller göra klart översättningen som ska in i morgon.. Men nej! I stället sitter jag här och skriver ett blogginlägg.

Bortsett från att prata med David, undvika att göra läxor och lagat mat idag har jag sett två stycken riktigt bra filmer. Det är sällan man lyckas träffa så rätt två filmer i rad. Dock måste jag medge att jag fuskade lite då jag sett den ena filmen förut! (a)

Film nummer ett var Donnie Darko. Den var lika bra som jag kom ihåg den och jag kommer definitivt se om den fler gånger under min livstid. Funderar på att ladda ner S. Darko då jag är nyfiken på om uppföljaren kan leva upp till sin föregångare eller inte. Men det får bli ett projekt för veckan.

Film nummer två, som slog alla mina förväntningar med råge, var Mr. Nobody med Jared Leto i huvudrollen. Det måste vara den utan tvekan mest komplicerade film jag någonsin sett och det säger inte lite. När man väl förstår (eller tror sig förstå) vad den går ut på är den underbar! En galet charmig och sevärd film!


Jag tänker försöka att skriva klart översättningen nu, sen blir det att sova! Natti.


- Tills du har valt, är allt möjligt..

Vilodagen.

God kväll.

Det regnar ute.. Typ det kommer säkert bli översvämningar här med mycket! Som tur är håller den varma temperaturen i sig ganska bra. Hoppas därför att det blir sol i morgon så vi kan åka och bada!

Söndagar i Freiburg är annars ganska så händelselösa. Nästan alla affärer har stängt och det går inte att få tag på matvaror alls. Det suger lite för jag skulle behöva köpa mjölk.

Kvällen idag tillbringades hemma hos Daniel, Leo och Victor. Blev att äta en massa mat och sedan körde vi charader. Sjukt roligt var det även om vissa uppgifter var en aning omöjliga. *host* Svea Hovrätt *host* Kommer nog att bli fler charaderkvällar innan det bär av hem till Sverige igen!

Ska alldeles strax försöka mig på att sova. Funderar på att starta en film att ha och kolla på till John Blund infinner sig. Dessutom skulle nog det otroligt irriterande ljudet av regndroppar kanske inte höras lika mycket.

Nä. Sängen. Nu. Natti natti! :)


- Vad hade du väntat?

Aldrig som det var förut.

Hej.

Allt är annorlunda just nu och jag är nöjd. Ungefär så. :)

För ett halvår sedan var man en hårt arbetande student som hade som enda mål att klara sig till studenten, man hade lite kärleksproblem och man hade perioder som inte alltid var de bästa.


Nu är kärleksproblemen över, man har man tagit studenten, man har jobbat hela sommaren för att ha råd att plugga tyska i en månad i Tyskland. När man kommer hem väntar mer jobb och en massa tid att försöka komma i underfund med vad man egentligen vill göra. Jag har hela livet att se fram emot och det är underbart! För första gången i mitt liv (tror jag) är jag tillfreds med det jag har just nu, utan att behöva något extra.

Jag har:
  • Människor i min omgivning jag älskar.
  • Jag har lärt mig förmågan att se saker ur en positivare synvinkel.
  • Ett jobb som ger mig möjlighet att göra det jag känner för.
  • Friheten att kunna göra det pengarna ger mig möjlighet till.
  • Jag har ett förhållande som jag hoppas och tror kommer att vara länge.
  • Och jag mår bra.

Man blir lätt lite över emotionell såhär på kvällen efter en bra dag och i väntan på ännu en bra dag (förhoppningsvis med mindre regn) som jag vet att morgondagen kommer att bli.

För tillfället väntar jag på att David ska få tillgång till en dator så jag kan få prata lite med honom. Till det händer ska jag se det näst senaste avsnittet av True Blood.

Skriver väl mer en annan dag när lusten faller på. Tschüss!


Schlossberg - tror jag det stavas..

Hejsan!

Jag är överlycklig då jag precis fått reda på att det finns trådlöst internet jag kan använda mig av i huset jag bor i! Stora och fantastiska nyheter då jag är i sjukt stort behov av en ordbok när jag faktiskt sätter mig ner och gör läxorna. Dessutom har jag aldrig insett hur otroligt uttråkad man kan bli på väldigt kort tid! Jag måste dock medge att jag har sovit mer än jag gjort på väldigt länge, vilket min kropp verkligen har behövt. Internet är i alla fall skönt att ha igen utan att behöva betala för det. Blir också ganska mycket enklare att hålla kontakten med folk. :)

Hittills har det varit en väldig massa skola. Även om vi bara går fyra dagar i veckan! Det blir för mycket tyska helt enkelt..

Igår och dagen innan den var vi och badade på ett najs utomhusbad. Skitkallt vatten i poolerna men det var ganska skönt ändå för vädret här nere just nu är varmt och kvavt! :)

Idag blir det till att besöka Schlossberg Biergarten igen. precis som förra onsdagen är det "Studententag" och man får två öl för en. Alltså en liter öl för 35 spänn. Tyvärr har jag fortfarande inte riktigt lärt mig uppskatta ölsmaken, men det kommer. När jag åker hem ska det inte vara något problem!

Nu ska jag fortsätta att njuta av att ha internet sedan sova en stund innan jag gör mig i ordning för att träffa resten av människorna. Bis später!

Freiburg.

Hejsan hoppsan.

Har idag lite längre tid pa mig att skriva och tänkte utnyttja det till att skriva lite mer om Freiburg.
Resan ner var en katastrof. Eller ah, den var sjukt seg i alla fall.

Först var mitt flyg lite försenat i Köpenhamn. Sedan hde personalen pa Stuttgart lyckats förlägga mitt (samt nagra andras) bagage och jag tvingades vänta i typ en halvtimme innan jag fick tillbaka det. Efter det fragade jag om vägen till tunnelbanan och jag hänvisades da till taxi-snubbarna. Jag betalade 30 Euro för en helt onödig resa da jag hade kunnat ga till tunnelbanan. Dessutom körde taxichaffören fel tva ganger. FU typ. Jag betalade sedan 49 Euro för en biljett till freiburg med reserverade sittplatser. Första ettappen till Karlsruhe gick helt utan problem.

Väl där fick jag reda pa att mitt andra tag var lite sent. Fragade en trevlig man som arbetade där om hur jag skulle göra och fran vilket spar mitt tag skulle ga. Han visar pa ett tag som precis kommer in pa stationen och jag hoppar glatt pa ovetandes om att det är fel tag. Jag tvingas hoppa av pa nästa station och vänta pa mitt rätta tag. Hoppar pa det taget och ser att det sitter en gammal tant pa min reserverade plats. Jag star upp den resterande vägen till freiburg.

Jag är framme i freiburg lite över timme senare än planerat. Lé Fu.

Men nu är jag pa rätt ställe och dagarna har förflutit pa ganska bra. Haft daligt väder i bade gar och i förrigar, dock har de lovat fint väder nu hela helgen!

Om en liten stund ska jag ga och handla köttfärs sa jag kan laga middag senare, har ätit pasta varje dag sedan jag kom hit.. Det är tur att jag gillar det. Men maste nog köpa ris eller potatis snart..

Jag har bestämt mig för att jag visst gillar katten ända.. I alla fall lite. Dock är den lite läskig. För i ena sekunden är den väldigt kelsjuk och i den andra bits han/hon! Hunden är snällare som bara ligger och sover varje gang jag ser den. Dock fäller den en massa och alla mina svarta kläder är typ fulla av ljust hundhar. :(

Nu ska jag börja avrunda da jag suttit vid datorn lite längre än planerat.. Ska se om jag lyckas fa tag pa nagon fran klassen sa man slipper sitta ensam hemma ikväll utan nagot internet eller nagon TV. Dessutom berättade in kära syster för mig igar att min x-box ist kaputt! Tragiskt värre.. Jag har haft den sedan jag var femton eller sexton och den har fungerat finfint. Man lämnar den i en vecka och den kapsejsar. Blä. Verkligen.
Nej men nu ska jag ga och handla. Först en kringa för lite energi.. (a) Ciao!

Tyskland.

Ska bara uppdatera lite snabbt da internetcaféet jag sitter pa stänger om sju minuter...

Tyskland är riktigt najs. Jag är inneboende hos familjen Stark, tva väldigt trevliga människor som äger en hund och en katt. Första katten jag nog i och för sig inte gillar.. Men man överlever!

Mitt rum är ganska tomt med mysigt. Just nu även fullproppat med diverse mat som inte far plats i min lilla lada i kylen. ^^

Jag saknar David som sjutton och hoppas att det gar över snart, i alla fall lite grann.. För det suger. Vill att han ska komma ner och förgyll min tillvaro en massa extra! Da hade verkligen den här Tysklandsresan varit fulländad!

Nej usch. Nu maste jag tyvärr säa bye bye for now.. Far arga blickar av ägaren här.. Hörs snart igen! Det här caféet blir jag nog stammis pa skulle jag misstänka! (a)

RSS 2.0